Бременност

Сутрешно неразположение

Чай с лимон и джинджифил

Тази статия може да Ви помогне да си отговорите на следните въпроси:

Какво причинява сутрешното неразположение?

Какво мога да направя, за да спра сутрешното неразположение?

Мога ли да приемам лекарства срещу сутрешното неразположение?

Несправедливо е, че в даден момент от живота си, когато сте толкова щастливи - в края на краищата сте бременна - е възможно през повечето време да се чувствате зле. Сутрешното неразположение засяга до 80 процента от бременните жени и противно на името си, може да възникне по всяко време на деня.

Научете повече за:

  Няма доказана причина, поради която някои бременни се чувстват неразположени, особено в първото тримесечие. Обикновено се смята, че това се дължи на повишаване на нивата на хормоните, което също може да доведе до чувство на умора.

  Много двойки пазят щастливата новина за себе си, докато след ултразвука в 12-та седмица потвърдят развитието на бебето. Така че може да бъде разочароващо да не можете да кажете на хората причината, поради която се чувствате неразположени, повръщате или просто сте наистина, наистина уморени.

  Повечето жени откриват, че симптомите им отслабват с напредването на бременността. В редки случаи симптомите са изключително тежки и изискват лечение или хоспитализация. Говорете с личния си лекар, ако имате някакви притеснения.

  Можете да опитате да намалите симптомите, като използвате следните методи:

  Яжте малко и често: Много жени съобщават, че яденето на малки количества суха храна, като препечен хляб или бисквити, помага за облекчаване на чувството на гадене. Ако симптомите сутрин са по-лоши, дръжте малко крекери до леглото си и дръжте няколко под ръка през целия ден.

  Избягвайте определени храни: Може да звучи очевидно, но избягването на тлъста, мазна храна, която е трудно смилаема, може да помогне и да  Ви опази от чувството на гадене или пристъпи на повръщане.

  Пийте много вода: Ако повръщате, важно е да сте добре хидратирани. Дръжте наблизо бутилка с вода.