Бременност

Каква е ползата от витамините за Вашето бебе?

Бременна жена държи ябълка

Тази статия може да Ви помогне да си отговорите на следните въпроси:

Защо се нуждая от витамини за бременни?

Как мога да помогна при защитата на моето бебето от дефекти в нервната система?

Кои витамини са важни за бебето ми?

Знаете ли, че препоръчителният прием на някои хранителни вещества се увеличава с 50 процента, когато сте бременна?

Набавянето на всички онези допълнителни витамини и минерали в организма само чрез храната може да бъде трудно. Ето защо се препоръчва да започнете да приемате хранителна добавка за бременни като Елевит® един месец преди да започнете с опитите за зачеване.

Научете повече за:

  Макар и малък, в първите седмици на бременността съществува риск невралната тръба (която по-късно се преобразува в главен мозък и гръбначен мозък) да не се образува правилно. Този риск е най-голям през първия месец от бременността, когато често жената дори още не знае, че е бременна. 

  Дефектите на невралната тръба са дефекти на мозъка, гръбначния стълб и гръбначния мозък, най-често спина бифида. Рискът от дефекти на невралната тръба обаче се намалява, ако в организма Ви има достатъчно фолиева киселина по време на зачеването.

  • зеленолистни зеленчуци
  • цитрусови плодове
  • горски плодове
  • банани
  • някои зърнени храни и хляб

  Нуждата от фолат се увеличава по време на бременност и най-лесният начин да се уверите, че получавате достатъчно е да приемате хранителна добавка за бременни като  Елевит®, която съдържа 400 mcg фолиева киселина, която е форма на фолата.

  Йодът е хранително вещество, което е важно за растежа и нормалното развитие на мозъка и нервната система на Вашето бебе. 

  Бременността увеличава нуждата Ви от йод. Препоръчително е всички бременни жени да приемат йодсъдържаща добавка през цялата бременност, за да подпомогнат нуждите на развиващото се бебе.

  Елевит® съдържа 150 mcg йод.

  Необходимостта от желязо се увеличава по време на бременност поради увеличаване на кръвния Ви обем и растежа на Вашето бебе и плацента. Желязото е важно, за да помогне за предотвратяване на дефицит на желязо в диетата и допринася за развитието на Вашето бебе.

  Червеното месо е най-добрият хранителен източник на желязо. 

  Може да бъде намерено и в:

  • пиле
  • риба
  • зеленолистни зеленчуци
  • бобови растения
  • пълнозърнести храни 

  Елевит® съдържа 14 mg желязо.

  Елевит® съдържа много от важните витамини и минерали, от които се нуждаете, за да Ви помогне да посрещнете повишените си нужди по време на бременността.

  Заедно със здравословната диета, ежедневното приемане на Елевит® ще помогне да осигурите на Вас и Вашето бебе нужната хранителна подкрепа по време на бременността.