Бременност

Каква е ползата от витамините за Вашето бебе?

Бременна жена държи ябълка

Тази статия може да Ви помогне да си отговорите на следните въпроси:

Защо се нуждая от витамини за бременни?

Как мога да помогна при защитата на моето бебето от дефекти в нервната система?

Кои витамини са важни за бебето ми?

Знаете ли, че препоръчителният прием на някои хранителни вещества се увеличава с 50 процента, когато сте бременна?

Набавянето на всички онези допълнителни витамини и минерали в организма само чрез храната може да бъде трудно. Ето защо се препоръчва да започнете да приемате хранителна добавка за бременни като Елевит® един месец преди да започнете с опитите за зачеване.

Научете повече за:

  Макар и малък, в първите седмици на бременността съществува риск невралната тръба (която по-късно се преобразува в главен мозък и гръбначен мозък) да не се образува правилно. Този риск е най-голям през първия месец от бременността, когато често жената дори още не знае, че е бременна. 

  Дефектите на невралната тръба са дефекти на мозъка, гръбначния стълб и гръбначния мозък, най-често спина бифида. Рискът от дефекти на невралната тръба обаче се намалява, ако в организма Ви има достатъчно фолиева киселина по време на зачеването.

  • зеленолистни зеленчуци
  • цитрусови плодове
  • горски плодове
  • банани
  • някои зърнени храни и хляб

  Нуждата от фолат се увеличава по време на бременност и най-лесният начин да се уверите, че получавате достатъчно е да приемате хранителна добавка за бременни като  Елевит®, която съдържа 400 mcg фолиева киселина, която е форма на фолата.

  Йодът е хранително вещество, което е важно за растежа и нормалното развитие на мозъка и нервната система на Вашето бебе. 

  Бременността увеличава нуждата Ви от йод. Препоръчително е всички бременни жени да приемат йодсъдържаща добавка през цялата бременност, за да подпомогнат нуждите на развиващото се бебе.

  Елевит® съдържа 150 mcg йод.

  Необходимостта от желязо се увеличава по време на бременност поради увеличаване на кръвния Ви обем и растежа на Вашето бебе и плацента. Желязото е важно, за да помогне за предотвратяване на дефицит на желязо в диетата и допринася за развитието на Вашето бебе.

  Червеното месо е най-добрият хранителен източник на желязо. 

  Може да бъде намерено и в:

  • пиле
  • риба
  • зеленолистни зеленчуци
  • бобови растения
  • пълнозърнести храни 

  Елевит® съдържа 14 mg желязо.

  Елевит® съдържа много от важните витамини и минерали, от които се нуждаете, за да Ви помогне да посрещнете повишените си нужди по време на бременността.

  Заедно със здравословната диета, ежедневното приемане на Елевит® ще помогне да осигурите на Вас и Вашето бебе нужната хранителна подкрепа по време на бременността.

  Прочетохте съветите относно:

  Какви са ползите от добавките съдържащи витаминни за бебето?

  Как можете да помогнете за предотвратяване на дефекти на невралната тръба?

  Хранителни вещества, които са особено важни за Вашето развиващо се бебе

  Вижте списъка при бременност