Планиране

Секс и забременяване

Двойка в леглото

Тази статия може да Ви помогне да си отговорите на следните въпроси:

Колко често трябва да правя секс, за да забременея?

Кога трябва да правя секс, ако искам да забременея?

Трябва ли всеки ден да правя секс, за да забременея?

Решението да имате бебе е едно нещо - забременяването е следващата стъпка. И така, кога е подходящото време за секс? И колко често трябва да го правите?

Научете повече за:

  Това може да Ви изненада, но всеки месец има един доста малък прозорец, в който можете да забременеете. Правенето на секс преди и по време на овулацията е от решаващо значение за забременяването. 

  Направете най-добрия си “удар”, като разберете кога са Вашите фертилни дни, и проследете кога сте в овулация с помощта на Елевит®Моето пътешествие

  Също така можете да използвате комплектите с тестове за овулация, налични във Вашата аптека, които помагат да се определят точните дни, в които сте в овулация.

  Въпреки че може да не се чувствате секси като планирате секс, е важно да говорите с партньора си кога ще сте в овулация. По този начин можете да планирате командировките си или нощните излизания, които могат да възпрепятстват възможността Ви да правите секс.

  Ако сте ангажирани, направете забележка в календарите си - винаги можете да използвате кодова дума, ако изразът „ДА ПРАВЯ СЕКС“ Ви притеснява твърде много.

  Това може би е първият път, когато сте правили секс за нещо, различно от забавление, но това не означава, че не трябва да бъде приятно.

  Много двойки откриват, че напрежението от желанието за зачеване, може да намали интимността им. Но това не е необходимо. Създайте си някои основни правила, за да сте сигурни, че можете да се насладите на изживяването.

  Опитайте следното:

  • Отделете време: сексът по време на рекламната пауза на любимото Ви телевизионно шоу може да не постигне правилното настроение. Изберете време през деня, когато можете да се отпуснете.
  • Организирайте вечерна среща: романтиката все още е важна, така че планирайте приятна вечеря, облечете се подходящо и запалете няколко свещи.
  • Не насилвайте нещата: ако някой от Вас е болен - или просто е имал лош ден – не се чувствайте принудени. Да, месечният прозорец, в който можете да забременеете е малък, но не е нужно да правите секс всеки ден.
    

  Не се паникьосвайте - не е нужно да правите секс всеки ден, за да можете да забременеете. 

  Спермата може да оцелее до седем дни в тялото на жената, така че е възможно да забременеете, ако сте правили секс в дните преди овулацията.

  Вашите шансове за успех са най-високи ако правите секс в рамките на един или повече дни преди овулацията, така че за да обърнете шансовете в своя полза, правете секс поне два до три пъти седмично.