Планиране

Защо да приемате витамини за бременни?

Хапче в ръка на млада жена

Тази статия може да Ви помогне да си отговорите на следните въпроси:

Защо бебето ми има нужда от фолат или фолиева киселина?

Какви хранителни добавки трябва да приемам преди зачеването?

Как да набавя достатъчно хранителни вещества за бебето си?

Какви мултивитамини за бременни трябва да използвам?

Знаете ли, че е важно да имате адекватни запаси от фолат в първите дни и седмици след зачеването, преди дори да знаете, че сте бременна, за да подпомогнете най-добре развитието на Вашето бебе? Това е една от причините, поради които се препоръчва да започнете да приемате добавки за бременни поне месец преди да започнете да опитвате да заченете. Друга причина е, че добавката Ви помага да си осигурите хранителни вещества и антиоксиданти, които поддържат Вашите повишени нужди по време на бременността. 

Научете повече за:

  Елевит® е пълноценна добавка за бременни, чиято формула помага за задоволяване на повишените Ви хранителни нужди, когато се опитвате да заченете, както и докато сте бременна или кърмите. 

  Дори и при най-добри намерения, може да бъде предизвикателство да си набавяте достатъчно основни витамини и минерали само чрез диета. Например, Вашето бебе ще се нуждае от фолиева киселина  непосредствено след зачеването. Без добавка ще трябва да ядете по 700 g варен спанак или 15 филийки хляб, за да получите достатъчно чрез хранителни източници.

  Елевит®  съдържа 400 mcg фолиева киселина и 150 mcg йод и е създаден, за да отговори на повишените хранителни нужди преди зачеването и по време на бременността.

  Фолатът, форма на фолиева киселина, приемана с храната, играе критична роля за развитието на централната нервна система на нероденото бебе. 

  Важно е да имате адекватни запаси от фолат, преди дори да знаете, че сте бременна

   

  През първите няколко седмици от бременността си, преди повечето жени да разберат, че са бременни, се развива невралната тръба на Вашето бебе, която след това формира мозъка и гръбначния мозък. На този етап се нуждаете от достатъчно фолиева киселина във Вашия организъм, за да предотвратите дефекти на невралната тръба и да подпомогнете развитието на централната нервна система на Вашето бебе.

  Йодът помага за развитието на мозъка и нервната система на Вашето бебе. Бременността увеличава нуждата от йод и Вашето развиващо се бебе разчита единствено на Вас за адекватното му набавяне.